Ο Τάσος Γκιολής συμμετείχε στη τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη όπου δόθηκε εντολή για άμεσες παρεμβάσεις στις πυρόπληκτες περιοχές  

Ο κ. Τάσος Γκιολής συμμετείχε, ως Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, στη τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Π. . Νίκας μετά την επιστροφή του από την Αθήνα, αργά το μεσημέρι χθες –με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων  καθώς και  Υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας-, όπου ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχε με το κυβερνητικό κλιμάκιο . Ο κος Νίκας ζήτησε μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου να έχουν προχωρήσει από τις υπηρεσίες όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να συγκροτηθούν οι εργολαβίες και να ξεκινήσουν να υλοποιούνται άμεσα οι επείγουσες παρεμβάσεις.

Κάλεσε επίσης τις αρμόδιες υπηρεσίες των 5 Π.Ε. να προχωρήσουν άμεσα στην πλήρη καταγραφή όλων των επικίνδυνων υδατορεμάτων στις πυρόπληκτες περιοχές, μαζί με τον εκτιμώμενο προϋπολογισμό για τον καθαρισμό τους, έτσι ώστε αυτός να αρχίσει να υλοποιείται άμεσα και καθ’ όλο το μήκος τους -από τα βουνά μέχρι τους αποδέκτες τους, όπως τόνισε ο Π. Νίκας.

Γνωστοποίησε δε ότι ήδη έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών προς τις Κτηματικές Υπηρεσίες, η οποία καθορίζει την κατεπείγουσα διαδικασία για τους καθαρισμούς ρεμάτων στις πυρόπληκτες περιοχές, με στόχο να αποφευχθούν τυχόν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των εν λόγω παρεμβάσεων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ