Πάρκα “τσέπης” στον Δήμο Κορινθίων….7 μικρές “οάσεις” σε επιλεγμένα σημεία – Κοινή συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης  Νανόπουλος μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Παπαϊωάννου και τον κ. Νεκτάριο Σπηλιόπουλο ανακοίνωσαν την δημιουργία 7 μικρών πάρκων (που λέγονται και πάρκα τσέπης) στην πόλη της Κορίνθου.

Νανόπουλος: Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι άλλη μία από τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής γίνεται πράξη. Το πρόγραμμα το οποίο είχαμε υποβάλλει για τα εφτά μικρά πάρκα τα οποία θα κάνουμε στο δήμο Κορινθίων. Τα πάρκα τσέπης θα μας επιτρέψουν σε συγκεκριμένα επιλεγμένα σημεία που έχουμε διαλέξει να έχουμε μία μικρή όαση. Θα είναι ευχάριστο να τα βλέπει κανείς και πιστεύω να περνάει το χρόνο του εκεί.
Μελετήθηκαν αυτά τα πάρκα τσέπης όπως έπρεπε, έγινε η σωστή επικοινωνία για παρακολούθηση στο πράσινο ταμείο και όπως θα σας πει και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Παπαϊωάννου θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τον “Δήμοπρακτο”, τον αναπτυξιακό οργανισμό τον οποίο έχουμε συστήσει με τους όμορους δήμους Λουτρακίου και Βέλου για πολλά ζητήματα, ένα από τα οποία είναι και η υλοποίηση αυτού του προγράμματος για τα πάρκα τσέπης.
Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να έχουμε την καθημερινότητα βελτιωμένη, των συμπολιτών μας, θα δείτε ότι πολύ σύντομα το κι άλλες δράσεις για το πράσινο. Θα φυτευθούν φυτά που θα αλλάξουν τελείως την εικόνα και της πόλης αλλά και στα χωριά γιατί πραγματικά η καθημερινότητα είναι μία προτεραιότητα για την δημοτική μας αρχή.
Στις προσπάθειες που έχουν γίνει ήδη και θα προστεθούν και πολλά ακόμα σημαντικά, λεπτομέρειες των οποίων θα σας πει ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαϊωάννου.

Παπαϊωάννου: Καλημέρα σας, ευχαριστώ το δήμαρχο που μου εμπιστεύτηκε αυτό το project το οποίο επιτέλους εγκρίθηκε. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κ. Σπηλιόπουλο, την κ. Δημητρίου και την αναπληρώτρια προϊσταμένη του τμήματος πρασίνου. Έγιναν μεγάλες προσπάθειες και δεχτήκαμε και πολλές, πώς να το πω τώρα δυσκολίες να το πω light. Επιτέλους όμως εγκρίθηκαν και θα αλλάξουν μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας.
Είναι κάποιοι μικροί χώροι οι οποίοι ήταν, όχι παρατημένοι, αλλά όχι και σε πολύ καλή κατάσταση σε ότι αφορά το πράσινο. Τα μικρά πάρκα που θα γίνουν θα είναι στη Λεωφόρο Αθηνών έναντι του νοσοκομείου, Κροκίδα και Σίνα, Κωστή Παλαμά και Πατρών, λεωφόρο Αθηνών και Σμύρνης, Σοφοκλέους και στο 1ο Δημοτικό εδώ απέναντι.
Σε αυτό το πλαίσιο στο πράσινο ξεκινάμε κάποια πράγματα πολύ σημαντικά, θα τα δείτε για τα Χριστούγεννα. Φυτεύσεις λουλουδιών και δέντρων ήδη στην Περίανδρου, αλλάξαμε τα σπασμένα τα οποία πρέπει να προσέχουν οι δημότες και να μας βοηθάνε γιατί έχουμε και πολλές καταστροφές. Οι οποίες δεν γίνονται μόνες τους κάποιοι πάνε και τα κόβουν τα καίνε εμείς τα αντικαθιστούμε πάντα στο πλαίσιο πάντα να ομορφύνουμε την πόλη και να προστατεύσουμε το πράσινο.

Νανόπουλος: Θέλω να ευχαριστήσω και τον αντιδήμαρχο και τους υπαλλήλους του δήμου, στην υλοποίηση ενός έργου το σημαντικότερο κομμάτι είναι η προετοιμασία του, η χρηματοδότηση του και έγκριση του. Έχει γίνει μελέτη όπως πρέπει και έχει εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί αμέσως μετά έρχεται ο ανάδοχος και υλοποιεί το έργο

Σπηλιόπουλος : Είναι σίγουρα μία σημαντική στιγμή και για τον “Δημόπρακτο” και για το δήμο Κορινθίων, μιλάμε για ένα έργο διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ. Το 80% της χρηματοδότησης προέρχεται από το πράσινο ταμείο. Μέχρι αυτά τα χρήματα μπορούσαμε να πάρουμε με βάση τον πληθυσμό της του δήμου μας. Τα υπόλοιπα 50.000 Ευρώ σχεδόν, θα είναι από πόρους του δήμου.
Έχουμε δει τέτοιες παρεμβάσεις και σε άλλους μεγάλους δήμους όπως στο δήμο Αθηναίων και είναι παρεμβάσεις που ενισχύουν ουσιαστικά το μικροκλίμα της περιοχής. Είναι παρεμβάσεις που ουσιαστικά αλλάζουν το τοπίο κάθε γειτονιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ