Πανεπιστήμια: Θέλουν την διά ζώσης εκπαίδευση αλλά με ασφάλεια – Τι προτείνουν οι Πανεπιστημιακοί για όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν ή να κάνουν τεστ

Και εκεί που όλα έδειχναν να έχουν μπει στη θέση τους και πως τα Πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν κανονικά φέτος, δηλαδή , διά ζώσης, όπως έχει αποφασίσει το Υπουργείο Παιδείας, έχουν δημιουργηθεί αντιδράσεις από τους Πανεπιστημιακούς , οι οποίοι αναρωτιούνται πως θα γίνεται ο έλεγχος των εμβολιασμένων και μη φοιτητών. Ήδη η  Νομική της Αθήνας, αποφάσισε να κάνει και φέτος τα μαθήματα εξ΄ αποστάσεως και άλλες πανεπιστημιακές σχολές διεκδικούν να έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Μάλιστα, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές δηλώνουν ότι θεωρούν «ακατανόητη και ανεδαφική τη θέση του Υπουργείου Παιδείας» για «διά ζώσης εκπαίδευση των φοιτητών (σε ποσοστό 100%) και στη μέγιστη πληρότητα των  αιθουσών», όταν σε πολλές περιπτώσεις η πληρότητα ξεπερνά το 100% (με ορθίους στις  αίθουσες), πολλές αίθουσες δεν έχουν εξαερισμό ή υπάρχει αδυναμία τακτικού  καθαρισμού, και όταν σε άλλους χώρους συγκέντρωσης ατόμων ορίζεται πληρότητα 50- 80% (όπως στα θεάματα).

Κατόπιν  αυτών , όπως αναφέρεται , το .διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ τάσσεται ευθέως υπέρ της δια ζώσης εκπαίδευσης, ζητά να δίνεται  ρητά η ευχέρεια εξ αποστάσεως ή μικτού τρόπου διδασκαλίας για την αντιμετώπιση  τέτοιων δυσμενών συνθηκών που παραβιάζουν τους κανόνες υγιεινής και υπερβαίνουν τα  όρια του λελογισμένου επιδημιολογικού ρίσκου. Οι Πανεπιστημιακοί, σύμφωνα με το ethnos.gr ,.  ζητούν ακόμη τη δυνατότητα αναστολής φοίτησης για ένα εξάμηνο για όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν ή να κάνουν τεστ, ενώ τονίζουν ότι έχει καθυστερήσει η λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων στα ΑΕΙ.

Οι πρυτάνεις μεταξύ άλλων δήλωσαν ότι τα ΑΕΙ δεν μπορούν να κάνουν ελέγχους για τον εμβολιασμό των φοιτητών θέμα για το οποίο η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως- κατά τη διάρκεια παρέμβασής της στη Σύνοδο- τους διαβεβαίωσε ότι θα έχουν τη συνδρομή της Πολιτείας με προσωπικό που θα κάνει αυτή τη δουλειά.   Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα πανεπιστήμια επιθυμούν τη διά ζώσης εκπαίδευση και για αυτό το λόγο προτρέπουν τους φοιτητές τους να εμβολιαστούν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ