Πιο απλά και με λιγότερα δικαιολογητικά η έναρξη ή η προσθήκη δραστηριοτήτων για τους ελεύθερους επαγγελματίες – Δείτε πώς

Πιο απλά και πιο γρήγορα με λιγότερα δικαιολογητικά θα μπορούν στο εξής οι ελεύθεροι επαγγελματίες να προχωρήσουν στην έναρξη δραστηριοτήτων. Ο λόγος είναι , πως, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στα αθηναϊκά Μ.Μ.Ε, δεν θα απαιτείται η προηγούμενη λήψη της απογραφικής δήλωσης από τον ασφαλιστικό φορέα.
Η απλούστευση της διαδικασίας επιτυγχάνεται λόγω της ενεργοποίησης της διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων, μέσω της οποίας μπορούν να αντλούνται αυτόματα τα στοιχεία, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία των πολιτών, αναφέρει η πηγή.
Ειδικότερα, με τη διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ο e-ΕΦΚΑ θα μπορεί πλέον να υποδέχεται την πληροφορία της έναρξης/μεταβολής, χωρίς να είναι απαραίτητη η προεγγραφή του ασφαλισμένου σε αυτόν, προκειμένου να προχωρήσει σε έναρξη εργασιών στην Εφορία ή προσθήκη νέας δραστηριότητας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ