Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους  σε εσωτερικούς χώρους διασκέδασης και εστίασης – Ενέχει ρίσκο;

Μπορεί το περασμένο Σάββατο να ήταν η πρώτη ημέρα «ελευθερίας» για τους εμβολιασμένους σε εσωτερικούς χώρους διασκέδασης και εστίασης , ωστόσο τα πράγματα δεν είναι απλά. Όπως τονίζουν οι λοιμωξιολόγοι τα νέα μέτρα σε συνδυασμό με την περίοδο του χρόνου την οποία διανύουμε, δηλαδή το τέλος του φθινοπώρου, θα οδηγήσουν σε αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ωστόσο όπως τονίζουν , τα νέα μέτρα έχουν ένα ρίσκο για αύξηση κρουσμάτων . «Ωστόσο μπορούν να ερμηνευτούν και ως κίνητρο για ανεμβολίαστους για να εμβολιαστούν άμεσα», ανέφερε μιλώντας στο Open ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννηςκαι πρόσθεσε:  «Εάν αυτό το επιτύχουμε δεν θα υπάρχει κίνδυνος διότι λιγότεροι θα μπορούν να μολυνθούν. Εάν όμως δεν πετύχει υπάρχει κίνδυνος».

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα έπρεπε να συνδυαστούν τα νέα μέτρα με αύξηση του αριθμού των τεστ κατά 30% – 40% τα τεστ, ώστε να σταματήσουν πιθανές αλυσίδες διασποράς. Παράλληλα επεσήμανε ότι οι πολίτες αλλά και οι επιχειρηματίες θα πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα στη διαχείριση αυτής της πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ