Πλησιάζει  η επιστροφή  του ποσού της Επιστρεπτέας προκαταβολής που πήραν οι επιχειρήσεις

Μέσα στον μήνα αναμένεται να αναρτηθούν στον λογαριασμό των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών στη νέα ψηφιακή πύλη myAADE τα ποσά που έλαβαν από τους επτά κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής, αλλά και αυτά που θα πρέπει να επιστρέψουν.

Με αυτόν τον τρόπο οι δικαιούχοι θα έχουν πλήρη εικόνα ώστε να αποφασίσουν, όταν ανοίξει η πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με ποιο τρόπο θα αποπληρώσουν το ποσό που πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος.

Ήδη έχει γίνει «κούρεμα» των επιστρεπτέων προκαταβολών και ομολογουμένως ήταν μια πολύ σημαντική «ανάσα» ρευστότητας στις επιχειρήσεις που ενισχύθηκαν και προσπαθούν να επανέλθουν σε συνθήκες κανονικότητας μετά τα περιοριστικά μέτρα. Επίσης είναι σημαντικό πως  είναι μειωμένο το ποσό της ενίσχυσης  .

Τι ισχύει

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί: Για τις επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν από την 1η Ιανουαρίου 2019 και είχαν θετικά ακαθάριστα έσοδα το 2019:

Επιστρέφεται το ένα τέταρτο (25%), εφόσον έχουν πτώση ακαθάριστων εσόδων το 2020 σε σχέση με το 2019 άνω του 70% και καταγράφουν ζημίες προ φόρων.

Επιστρέφεται το ένα τρίτο (33,3%), εφόσον έχουν πτώση ακαθάριστων εσόδων το 2020 σε σχέση με το 2019 μεταξύ 30% και 70% και καταγράφουν ζημίες προ φόρων.

Για τις λοιπές επιχειρήσεις επιστρέφεται το 50%.

Για τις νέες επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών μετά την 1η Ιανουαρίου 2019 ή είχαν μηδενικά ακαθάριστα έσοδα το 2019:

Επιστρέφεται το ένα τέταρτο (25%), εφόσον έχουν πτώση ακαθάριστων εσόδων το 2020 σε σχέση με το 2019 (εφόσον είχαν καταγράψει θετικά ακαθάριστα έσοδα το 2019) άνω του 30% και καταγράφουν ζημίες προ φόρων.

Για τις λοιπές επιχειρήσεις επιστρέφεται το ένα τρίτο (33,3%).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ