Ποιοί συμπολίτες μας θα λάβουν μέσα στην μεγάλη Εβδομάδα την επιταγή ακρίβειας για να καλύψουν μέρος των αυξημένων τιμών αγαθών και ενέργειας

Έως την Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου (πιθανότατα τη Μ. Τρίτη) αναμένεται να καταβληθεί η επιταγή ακρίβειας . Οι δικαιούχοι υπολογίζεται πως είναι 1,7 εκατ. . Το επίδομα απευθύνεται σε : χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος, ανασφάλιστους υπερήλικες, δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και δικαιούχους επιδόματος παιδιού.
Με τα μέτρα ενίσχυσης κόστους 324 εκατ. ευρώ ωφελούνται περίπου 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά, με περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια μέλη, προκειμένου αυτά να καλύψουν μέρος των αυξημένων τιμών αγαθών και ενέργειας.
Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 625.000, με περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά και το κόστος του μέτρου εκτιμάται σε 97,5 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ