Πολλούς ομιλητές, πολλές Συνεδρίες και πολύ σημαντικά ιστορικά στοιχεία περιελάμβανε το επιτυχημένο διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο «Η Βόχα στο χρόνο»

Ολοκληρώθηκε  χθες Κυριακή το διήμερο Συνέδριο με τίτλο «Η Βόχα στο χρόνο» που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Αλκυών»  στο Βραχάτι . ‘Ήταν μια σπουδαία  επετειακή διοργάνωση για την περιοχή που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση. Περιλάμβανε πολλούς ομιλητές και πολλές Συνεδρίες με διάφορα θέματα. Μεταξύ των ομιλητών ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας , Βουλευτές , επιστήμονες , αιρετοί κλπ.

Χθες , στη πέμπτη Συνεδρία που είχε θέμα « ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΟΧΑΣ», μίλησε ο κ. Νίκος Πουλόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο του Μιζούρι-Σεντ Λούις όπου παρουσίασε  την εισήγηση του με θέμα:

Από Αγωνιστές σε Αγρότες και από Πολεμιστές σε Πολίτες: Οι Βοχαΐτες από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας του 1821, ως και το πρώτο Σύνταγμα του Ελληνικού Βασιλείου το 1844. Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία ακούστηκαν από όλους τους ομιλητές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ