Προβληματίζει η σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα και το φαινόμενο παρακολουθείται

φωτο αρχείου

Δεν έχει ησυχάσει, όπως φαίνεται, η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας  . Οι επιστήμονες εμφανίζονται ανήσυχοι πάντως  , λαμβάνοντας υπ ‘οψιν το ιστορικό της περιοχής.  Μετά το κούνημα τα ξημερώματα του Σαββάτου , η έντονη σεισμική δραστηριότητα ξεκίνησε από το μεσημέρι του Σαββάτου με δονήσεις μεγέθους 2 και 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αλλά και με ένα 4,3 Ρίχτερ που καταγράφηκε τα ξημερώματα της Κυριακής. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα αθηναϊκά Μ.Μ.Ε . ακόμη δεν μπορεί να διευκρινιστεί εάν πρόκειται για μια ασυνήθιστη σεισμική δραστηριότητα ή για προσεισμική δραστηριότητα ενός μεγαλύτερου σε μέγεθος σεισμούς. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής παρέμειναν και χθες στα αυτοκίνητά τους.

Το σεισμικό ιστορικό της περιοχής έχει δείξει στους επιστήμονες ότι η περιοχή μπορεί να δώσει πάνω από 6 Ρίχτερ και επειδή τα επίκεντρα των μικροσεισμών αυτών είναι στην πόλη της Θήβας αυτό που προβληματίζει τους σεισμολόγους είναι κατά πόσο μπορούν να ενεργοποιηθούν τα ρήγματα που στο παρελθόν έχουν δώσει τους σεισμούς άνω των 6 Ρίχτερ, αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» .

Χθες Κυριακή έγινε έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο  της πόλης παρουσία του διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Δρ Γεράσιμου Χουλιάρα  και αποφασίστηκε η περιοχή να μπει σε επιφυλακή για τις επόμενες 3 με 4 ημέρες μέχρι να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία και από τους επιπλέον σταθμούς που έστησε η ομάδα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου περιμετρικά της πόλης, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για ασυνήθιστη σεισμική δραστηριότητα ή προάγγελος μεγαλύτερου σεισμού, αναφέρει η ίδια πηγή. Το φαινόμενο παρακολουθείται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ