Πρωθυπουργός – Πρόεδρος Δημοκρατίας: «Με τη φωνή τους, οι καταγγέλλοντες, έσπασαν τη σιωπή  και ήρθε η ώρα της δικής μας δράσης»

Και για το θέμα των καταγγελιών περί σεξουαλικής παρενόχλησης και άλλων ακόμη πιο απεχθών συμπεριφορών που «έχουν  έρθει  στο φως»  τον τελευταίο καιρό , συνομίλησαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Καετρίνα Σακελλαροπούλου που συναντήθηκαν σήμερα.

Στο θέμα των σεξουαλικών κακοποιήσεων ο πρωθυπουργός τόνισε  πως με τη φωνή τους, οι καταγγέλλοντες, έσπασαν τη σιωπή  και ήρθε η ώρα της δικής μας δράσης. Η Πρόεδρος και ο πρωθυπουργός, επεσήμαναν απο κοινού ότι ήρθε η ώρα για άμεση δράση της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της βίας αυτής και απόδοση της δικαιοσύνης στα θύματα.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος  στην κα Σακελλαροπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων :

«.. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο νομικό, έχουμε δυνατότητες να οπλίσουμε το νομικό μας οπλοστάσιο αλλά είναι πολύ πιο ευρύ και πολύ πιο σύνθετο από αυτό. Και σίγουρα είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους, ένα ζήτημα το οποίο δεν προσφέρεται καθόλου για κομματική αντιπαράθεση και στο δημόσιο διάλογο ο οποίος έχει ξεκινήσει και έχει ανοίξει, και ευτυχώς έχει ανοίξει, θα πρέπει να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή πολιτική αλλά και κοινωνική συναίνεση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα. …».

Η κα Σακελλαροπούλου επισήμανε απο την πλευρά της ότι το πρόβλημα της σεξουαλικής βίας στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο είναι οξύ και μάλλον υπήρχε εδώ και χρόνια, και αναδεικνύεται τώρα με ένταση. Η κατάχρηση εξουσίας, η βία – λεκτική και σωματική – είτε πρόκειται για το χώρο εργασίας, είτε για την εκπαίδευση, είτε για τις προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις δεν μπορεί να είναι ανεκτή», συνέχισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου , μεταξύ άλλων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ