Πρόγραμμα ανακύκλωσης στα Καταστήματα Κράτησης , αρχής γενομένης από τον Κορυδαλλό

Για πρώτη φορά στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, θα λειτουργήσει  ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών που καταναλώνονται εντός των Καταστημάτων Κράτησης. Πρόκειται για μια σημαντική και χρήσιμη πρωτοβουλία της Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων που έχει σχεδιάσει.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί,  από την ΕΛ.ΑΣ , θα τοποθετηθούν ειδικά συστήματα (ειδικές βάσεις/κάδοι) στα οποία θα συγκεντρώνονται οι συσκευασίες και στη συνέχεια θα γίνεται η περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών.

Οι συγκεκριμένες συσκευασίες θα οδηγούνται στα «Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» ή στα «Πάρκα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης», θα καταμετρώνται και θα ανακυκλώνονται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακύκλωσης θα εκδίδεται ένα κουπόνι ανταποδοτικού κινήτρου για κάθε Κατάστημα Κράτησης, με το σύνολο των ανακυκλώσιμων συσκευασιών.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού και θα επεκταθεί σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας . Στόχος της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι τα Καταστήματα Κράτησης να συμβάλουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, με παράλληλη επέκταση των κοινωνικών δράσεων, αλλά και να ενισχυθεί η περιβαλλοντική εκπαίδευση εργαζόμενων και κρατουμένων.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ