Σε «καυτή» τιμή αναμένεται να διατεθεί σε λίγες ημέρες το πετρέλαιο θέρμανσης

Σε λίγες ημέρες αναμένεται η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην ελληνική αγορά και έντονος είναι ο προβληματισμός για την υψηλή τιμή που θα διατεθεί φέτος στους καταναλωτές.

Μάλιστα η αύξηση αναμένεται να φθάσει και το  40%  συγκριτικά με το 2020, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των βενζινοπωλών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) ,  σύμφωνα με τα αθηναϊκά Μ.Μ.Ε, ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε δραστική μείωση των φόρων στα καύσιμα για να αντισταθμιστούν επαρκώς οι τεράστιες καθημερινές αυξήσεις στην τιμή πώλησης των καυσίμων κίνησης και θέρμανσης –οι οποίες προφανώς πλέον δεν δείχνουν να είναι «παροδικές».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης  όπως όλα δείχνουν  θα διατεθεί πάνω από 1,10 ευρώ στην Αττική, πάνω από 1,20 ευρώ στην περιφέρεια και πάνω από 1,30 ευρώ το λίτρο στα νησιά.

«Η μείωση των φόρων στα καύσιμα κίνησης και θέρμανσης αποτελεί πάγιο και δίκαιο αίτημα όχι μόνο των πρατηριούχων καυσίμων, αλλά και των καταναλωτών, καθώς θα αποκαθιστούσε την αδικία για τους Έλληνες που πληρώνουν από τις υψηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις στην Ευρώπη»  αναφέρει , μεταξύ άλλων η ΠΟΠΕΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ