Στην Τρίπολη βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΜΑΚ για την δημιουργία της 9ης  Μονάδας  στην Αρκαδική πόλη – Συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο

Αντιπροσωπεία της ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) του Πυροσβεστικού Σώματος βρέθηκε χθες στην Τρίπολη και συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Νίκα με σκοπό να συζητήσει με τον Περιφερειάρχη την δημιουργία στην πόλη της 9ης ΕΜΑΚ, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η αντιπροσωπεία από κοινού με τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη, διενήργησαν αυτοψία, τόσο στον χώρο που  θα στεγαστεί η  9η ΕΜΑΚ, όσο και σε αυτόν που προορίζεται να ανεγερθεί το κτήριο του ΠΕΚΕ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο) Πολιτικής Προστασίας.

Σε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας, αφού εξέφρασε ευχαριστίες για το γεγονός ότι υλοποιείται ένα αίτημα πολλών ετών -“μέσα από την ένωση δυνάμεων όλων των φορέων” όπως τόνισε χαρακτηριστικά-, επισήμανε ότι η Περιφέρεια διερευνά την δυνατότητα να συνδράμει στην κάλυψη των αναγκών που θα προκύψουν όσον αφορά τον εξοπλισμό της 9ης ΕΜΑΚ, όπως έκανε γνωστό η Π.Π.

Παρατήρησε παράλληλα ότι η δημιουργία της μονάδας αυτής αναβαθμίζει το αίσθημα προστασίας των πολιτών απέναντι σε φυσικές καταστροφές, προσθέτοντας ότι και η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πλευρά της προχωρεί στην ανασυγκρότηση των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη της ΕΜΑΚ τόνισαν την σπουδαιότητα του εγχειρήματος, έκαναν λόγο για ανάγκη σχεδιασμού σε βάθος δεκαετίας και εξέφρασαν βεβαιότητα για την αίσια έκβαση της προσπάθειας που αναλήφθηκε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ