Στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός. Συμμετείχε στις εργασίες του 9ου Φόρουμ Συνοχής της Ε.Ε. Τί δήλωσε

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 11 και 12 Απριλίου το 9ο Φόρουμ Συνοχής της Ε.Ε. στις Βρυξέλες.
«Είχα τη χαρά να συμμετέχω στις εργασίες του 9ου Φόρουμ συνοχής. Ήταν ένα διήμερο προβληματισμού, ανταλλαγής σκέψεων και εμπειριών, σχετικά με την κατάσταση της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής στην ΕΕ, αλλά και τον τρόπο που η πολιτική συνοχής, πολύ σημαντική για την Ευρώπη και τη χώρα μας, θα ενισχυθεί ώστε να στηρίξει ακόμα περισσότερο τις Περιφέρειες και τα κράτη μέλη.
Στόχος μας, ως Περιφερειακή Αρχή, είναι να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τους ευρωπαϊκούς πόρους και την πολιτική συνοχής για μια αναπτυξιακή, ανταγωνιστική και κοινωνική Πελοπόννησο, με ίσες ευκαιρίες και δίκαιη κατανομή προς όλους», ανέφερε, από τις Βρυξέλες, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.
Και όπως αναφέρει η Περιφέρεια: “Το 9ο Φόρουμ Συνοχής αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους φορείς να αναδείξουν το σημαντικό ρόλο που η Πολιτική Συνοχής διαδραματίζει στη βελτίωση της ευημερίας όλων των ανθρώπων που ζουν στην Ευρώπη.
Όπως σημειώνεται, σε μια περίοδο σημαντικών κλιματικών, τεχνολογικών, δημογραφικών και γεωπολιτικών εξελίξεων, η πολιτική συνοχής της ΕΕ πρέπει να εξελιχθεί ώστε να επιτύχει το φιλόδοξο στόχο της καθιέρωσης πιο ανθεκτικών και ανταγωνιστικών και περιφερειών στην Ευρώπη, υιοθετώντας την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με ίσες τις ευκαιρίες για όλους τους ευρωπαίους πολίτες.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ