Σχίνος, Αλεποχώρι , Οικισμοί Μεγάρων : Η επόμενη ημέρα της φωτιάς ….

Το καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς που ξεκίνησε την Τετάρτη το βράδυ από τον Σχίνο και επεκτάθηκε αστραπιαία , λόγω των θυελλωδών ανέμων καίγοντας τα Γεράνεια , κομμάτια του Αλεποχωρίου, 55.000 στρέμματα , πολλά σπίτια και στους οικισμούς γύρω από τα Μέγαρα , δεν άφησε μόνο στάχτες στη γη αλλά και «αποκαϊδια»  στις ψυχές. Η θλίψη είναι πολύ μεγάλη όταν αντικρίζουμε τώρα το μέγεθος της καταστροφής, ξέροντας ότι δεν θα ξαναδούμε πια αυτό το υπέροχο πυκνό δάσος που μας έδινε το οξυγόνο του . Μαζί χάθηκαν ολόκληρες περιουσίες, οι κόποι και οι αναμνήσεις μια ζωής , χάθηκαν στις φλόγες. Θλίψη προκαλούν και οι εικόνες των καμένων ζώων που ανήμπορα να φύγουν, υπέστησαν μαρτυρικό θάνατο, πολλά από αυτά δεμένα.

Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον θα είναι μεγάλες, όπως εξηγεί ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Σύμφωνα με τον καθηγητή: «Θα έχουμε μεγάλη διάβρωση των εδαφών, σημαντικές κατολισθήσεις, ροές εδαφών και ροές κορημάτων καταμήκος των ρεμάτων της περιοχής και βέβαια όλα αυτά θα καταλήξουν στο θαλάσσιο περιβάλλον που και εκεί θα υπάρξει μια τεράστια μόλυνση δεδομένο ότι θα παρασυρθούν και τα υλικό της καύσης». Σύμφωνα με τον καθηγητή, θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν παρεμβάσεις πολύ συγκεκριμένες σε ευαίσθητα σημεία του γαιοπεριβάλλοντος της περιοχής, έτσι ώστε να αναστέλλουν οι επιπτώσεις που θα έχουμε στο περιβάλλον.”

Ανάλογες καταστάσεις είχαμε ζήσει και με την μεγάλη πυρκαγιά που αφάνισε την Κινέτα και όλα τα καμμένα υλικά μεταφέρθηκαν στη Θάλασσα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ