Τί ισχύει για την ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας για ζημιές μέσα στο 2022

Σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση για την ενίσχυση των αγροτών που ασχολούνται με την κορινθιακή σταφίδα,  για το έτος 2022,για τις ζημιές που υπέστησαν από την αύξηση του κόστους και την μείωση του εισοδήματός τους, ως απόρροια του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, δικαιούχοι είναι αγρότες σε όλη την επικράτεια, οι οποίοι έχουν υποβάλλει ΕΑΕ για το έτος 2022, διαθέτουν αμπελώνες μεγαλύτερους των τριών ετών και διατηρούν  τουλάχιστον ένα στρέμμα καλλιέργειας. Το ύψος του ποσού ενίσχυσης καθορίζεται σε 50 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας.

Σε 8 ευρώ ανά κατεχόμενη κυψέλη καθορίζεται η ενίσχυση για τους μελισσοκόμους. Δικαιούχοι, είναι οι ενεργοί μελισσοκόμοι και διατηρούν τουλάχιστον 110 κατεχόμενες κυψέλες, σύμφωνα με τα οριστικοποιημένα στοιχεία του Εθνικού Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου για το έτος 2022.

Να σημειωθεί ότι όσοι από τους δικαιούχους είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΕΕ) του ΥπΑΑΤ για το έτος 2022, από 01-01-2022 έως και την 17.01.2023, λαμβάνουν το 100% του ύψους της ενίσχυσης. Οι υπόλοιποι δικαιούχοι λαμβάνουν το 50% του ύψους της ενίσχυσης.

Η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και ανεκχώρητη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ