Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα «πουν» αν θα ανοίξουν  τελικά τα σχολεία στις 8 Γενάρη – Ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

«Στόχος  μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές, δηλαδή στις 8 Ιανουαρίου», δήλωσε το πρωϊ η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σε εκπομπή του Mega.  Ξεκαθάρισε  ωστόσο πως  η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά από την γνώμη των ειδικών , που θα εκτιμήσουν την κατάσταση όπως θα έχει  διαμορφωθεί εκείνες τις ημέρες.  «Πορευόμαστε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. Θα ζητήσουμε να μας υποδείξουν τη σύστασή τους βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων, μία εβδομάδα νωρίτερα» τόνισε χαρακτηριστικά.Έτσι παραμένει ερώτημα πότε θα ξαναχτυπήσει το κουδούνι  στα σχολεία όλης της χώρας και στα Πανεπιστήμια.

Η Υπουργός πρόσθεσε ακόμη πως : «Μόλις ανοίξουν τα σχολεία, θα δούμε πως έχει προχωρήσει η ύλη και θα εξετάσουμε εάν χρειάζεται οποιαδήποτε προσαρμογή σε κάθε πτυχή της εκπαίδευσης» αναφέροντας χαρακτηριστικά το θέμα της αξιολόγησης των μαθητών και δευτερευόντως την ύλη.

Ελάχιστη βάση εισαγωγής στις πανελλαδικές

Η Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις αλλαγές που προωθούνται σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις και τη θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα.

«Η πρόταση για ελάχιστη βάση εισαγωγής δεν θα είναι οριζόντια, δεν θα είναι ίδια για κάθε πανεπιστημιακό τμήμα.  Ξεκαθάρισε ότι αυτό το μέτρο δεν επηρεάζει την προετοιμασία των μαθητών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ