Τα οφέλη της μουσικής στη ζωή μας

1. «Ανεβάζει» τη διάθεση

Καθώς η μουσική περνάει στον εγκέφαλο, ενεργοποιεί την απελευθέρωση της ντοπαμίνης, κάτι που σας κάνει να νιώθετε ευτυχισμένοι. Πρόκειται για μια άμεση αντίδραση.

2. Βελτιώνει τις επιδόσεις στη γυμναστική

Η μουσική κατά τη διάρκεια της γυμναστικής μπορεί να λειτουργήσει ως μία στρατηγική απόσπασης της προσοχής, δηλαδή να αποσπάσει την ανθρώπινη προσοχή από φυσιολογικές αντιδράσεις του σώματος, όπως ο αυξημένος καρδιακός ρυθμός ή η κούραση και έτσι να εξασφαλίσει καλύτερες επιδόσεις.

3. Ενισχύει την Υγεία

Η καρδιά είναι το πιο ευάλωτο ανθρώπινο όργανο στο άγχος και η μουσική -ιδιαίτερα η όπερα- φαίνεται να την ηρεμεί, αφού μειώνει τους παλμούς της, ελαττώνει την πίεση του αίματος και εξασφαλίζει την πιο ομαλή ροή του.

4. Βελτιώνει τη μνήμη

Σύμφωνα με ερευνητές που μελέτησαν παιδιά 4-6 ετών που έκαναν μαθήματα μουσικής για 1 έτος διαπίστωσαν βελτίωση και σε πεδία της μνήμης που δεν σχετίζονται με τη μουσική, αλλά με τη λεκτική μνήμη, τα μαθηματικά, τη γραφή και την ανάγνωση.

5. Βοηθά στη συγκέντρωση

Δεν είναι χρήσιμα όλα τα είδη μουσικής για τον σκοπό αυτό, αλλά σίγουρα κάποια είναι. Η καλύτερη μουσική, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η μουσική που θα σας κρατήσει σε εγρήγορση χωρίς να αποσπάσει την προσοχή σας. Η κλασική μουσική φαίνεται δε να είναι ιδανική, καθώς δεν έχει στίχους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ