Τα 5 διαφορετικά μέτρα στον ΕΦΚΑ που αποσκοπούν στην βελτίωση του οργανισμού και την εξυπηρέτηση των πολιτών

Ο Υπουργός κατά την παλιότερη επίσκεψή του στον ΕΦΚΑ Κορίνθου

Πέντε διαφορετικά μέτρα έχουν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες για το καλύτερο του ΕΦΚΑ και την εξυπηρέτηση των πολιτών , όπως επεσήμανε ο αρμόδιος Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης στο 27ο Απολογιστικό Καταστατικό Συνέδριο της ΠΟΣΕ ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

«Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ έχουμε μια κοινή υποχρέωση: να κάνουμε καλύτερο τον Οργανισμό και καλύτερη την εξυπηρέτηση των πολιτών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηδάκης, αφού παρουσίασε τα μέτρα αυτά, σημείωσε ότι θα έρθει μία συνολική νομοθετική παρέμβαση για τον ΕΦΚΑ, που θα τον μετατρέψει σε έναν σύγχρονο, περισσότερο αποτελεσματικό και λιγότερο γραφειοκρατικό Οργανισμό.

Ωστόσο, εδώ και αρκετούς μήνες έχουν γίνει κινήσεις που είναι τόσο προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του ΕΦΚΑ, όσο και προς όφελος των ίδιων των υπαλλήλων. Ο κ. Χατζηδάκης απαρίθμησε τα μέτρα που ελήφθησαν:

  • Πρώτον, ο Ενιαίος Αριθμός Εξυπηρέτησης 1555.
  • Δεύτερον, η μονιμοποίηση των ηλεκτρονικών ραντεβού.
  • Τρίτον, η προμήθεια 3.000 ηλεκτρονικών υπολογιστών.
  • Τέταρτον, τα bonus τα οποία έχουν θεσπιστεί .
  • Πέμπτον, η εισαγωγή του μέτρου για τους πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές, που επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια, με εξετάσεις σοβαρές και αντικειμενικές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ