Το αίτημα ικανοποιήθηκε…Μένει η έκδοση προεδρικού διατάγματος και η Μάχη της Περαχώρας καθιερώνεται ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας

Σε συνέχεια Ερώτησης που κατέθεσε στις 04-11-2021 προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής  κ. Κώστας Κόλλιας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στυλιανός Πέτσας απαντά θετικά και γνωστοποιεί ότι έχει δρομολογηθεί η διαδικασία έκδοσης προεδρικού διατάγματος, με βάση το οποίο η «Mάχη της Περαχώρας» καθιερώνεται ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Σχετικά με το θέμα, ο κ. Κόλλιας δήλωσε τα εξής: «Σε σημερινή επιστολή που μου απέστειλε ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στυλιανός Πέτσας, σε απάντηση της από 04-11-2021 Ερώτησής μου, με πληροφόρησε ότι ικανοποιήθηκε το αίτημά μου για καθιέρωση της Επετείου της «Μάχης της Περαχώρας», την 26η Σεπτεμβρίου κάθε έτους, ως δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Εκφράζω τη βαθιά μου ικανοποίηση που ένα πάγιο αίτημα όλων των Περαχωριτών/Περαχωριτισσών, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας καθώς και όλων των μορφωτικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της περιοχής έχει δρομολογηθεί προς τη θετική κατεύθυνση. Ήδη αναμένεται η έκδοση του σχετικού προεδρικού διατάγματος. Με χαροποιεί ιδιαιτέρως ότι συνέβαλα κι εγώ, ώστε η Επέτειος αυτή να προσλάβει και επισήμως την βαρύνουσα σημασία που ούτως ή άλλως έχει για τον τόπο μας. Ο εορτασμός αυτός θα υπενθυμίζει και στις επόμενες γενιές τον απελευθερωτικό αγώνα των προγόνων μας ενάντια στον τουρκικό ζυγό στην Επανάσταση του 1821.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ