Το μήνυμα & η πρόσκληση του Βλάση Τσιώτου με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα

Με αφορμή τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος αναφέρει σε μήνυμά τουκαι μία πρόσκληση:

“Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα είναι μια μέρα με διπλό νόημα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι τον πλανήτη μας τον μοιραζόμαστε με όλα τα πλάσματα που ζουν πάνω του. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποια αδέσποτα ζουν χωρίς στέγη, φροντίδα και αγάπη. Τα αδέσποτα δυστυχώς δεν έχουν τον τρόπο να επιζήσουν χωρίς τη βοήθειά μας. Αυτό πρέπει να μας ευαισθητοποιήσει ώστε να υιοθετούμε, όταν έχουμε τη δυνατότητα, ένα ζώο συντροφιάς από τα αδεσποτάκια του Δήμου μας. Από την άλλη πρέπει να αφυπνιστούμε καθώς δεν είναι λίγα τα φαινόμενα κακοποίησης των ζώων. Τόσο η εγκατάλειψη όσο και η έμπρακτη βία (τραυματισμοί, βασανιστήρια, θανατώσεις) καταδεικνύουν ζήτημα έλλειψης πολιτισμού και θεωρούνται εγκληματικές πράξεις.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης αναπτύσσει πολύπλευρη δράση, θέτοντας στο επίκεντρο τον έλεγχο της υγείας και του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, προκειμένου να συμβιώνουν αρμονικά στη δική μας κοινωνία. Συγκεκριμένα:

  1. Συνεργάζεται με Κτηνιάτρους του νομού μας με τη βοήθεια των οποίων πραγματοποιούνται ηλεκτρονικές σημάνσεις, εμβολιασμοί, αποπαρασιτώσεις και στειρώσεις αδέσποτων ζώων.
  2. Παρέχει τη φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση ζωονόσων και λοιπών ασθενειών των αδέσποτων ζώων.
  3. Έχει δημιουργήσει σημεία σίτισης αδέσποτων ζώων τοποθετώντας ειδικές ταΐστρες και ποτίστρες. Η σίτιση πραγματοποιείται από υπαλλήλους του Δήμου σε συνεργασία με φιλόζωους πολίτες.
  4. Με τη συνδρομή των φιλόζωων της περιοχής μας έχει προχωρήσει σε πολλαπλές υιοθεσίες αδέσποτων ζώων του δήμου μας.
  5. Κύκλος επισκέψεων σε σχολεία σχετικά με την ευαισθητοποίηση και την προαγωγή της φιλοζωίας της νέας γενιάς.

Σε μια προσπάθεια επιπλέον ενίσχυσης του προγράμματος διαχείρισης  αδέσποτων ζώων ζητάμε την ενεργή συμμετοχή σας. Σε περίπτωση που δείτε αδέσποτο ζώο στα όρια του Δήμου μας σας παρακαλούμε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2743360284 ή να χρησιμοποιήσετε τη πλατφόρμα Novoville.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ