Τρομακτική η εικόνα της φωτιάς στην Βαρυμπόμπη – Καίγονται σπίτια , απειλούνται οικισμοί – “Τιτάνια” η μάχη των Πυροσβεστών

φωτο: in.gr

Τρομακτική είναι η κατάσταση , έτσι όπως εξελίσσεται , στη φωτιά που ξέσπασε στην Βαρυμπόμπη, το μεσημέρι, γύρω στις 2. Τα μέτωπα της φωτιάς είναι τρία, μέχρι στιγμής . Η φωτιά  έχει κάψει σπίτια και απειλεί και οικισμούς. Η  φωτιά έχει κατέβει και στις Αδάμες, ενώ στόχος είναι να μην μπει η φωτιά στον αστικό ιστό. Ταυτόχρονα ακούγονται και εκρήξεις.

Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι “Τιτάνια”. Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες, ενώ η πυροσβεστική δύναμη από επίγειες και εναέριες δυνάμεις είναι πολύ μεγάλη.  Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, έχουν εκκενωθεί ακόμα τέσσερις οικισμοί: Μορτέρο, Αδάμες, Φασίδερη και Βαρυμπόμπη. Αυτή τη στιγμή από εδάφους επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π και 5 Α/Φ. Παράλληλα από αέρος συνδράμει και το ρωσικό  Beriev-200.

Αυτή την στιγμή η μάχη των πυροσβεστών είναι πόρτα – πόρτα, ενώ απομακρύνονται όσο γίνεται και κατοικίδια ζώα.

Η κατάσταση με την  στάχτη και τους καπνούς είναι ανυπόφορη.

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν πως υπάρχουν και εγκλωβισμένοι , αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι επιβεβαιωμένο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ