Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: “Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους πρόσφυγες της Ουκρανίας..” – “Συμπαραστεκόμαστε απόλυτα στον ουκρανικό λαό”

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο. Ο Υπουργός μίλησε και για την προετοιμασία της χώρας μας για την υποδοχή Ουκρανών προσφύγων.  Μεταξύ  άλλων είπε : “Η Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει άμεσα σύνορα με την Ουκρανία και αναμένει εκ των πραγμάτων να εξελιχθεί ένας πολύ σημαντικός αριθμός προσφυγικών ροών από την Ουκρανία προς άλλες χώρες. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να παραμείνουν μέσα στον πόλεμο, φοβούνται ή ήδη έχουνε απώλειες και αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους προκειμένου να σωθούν. Είναι πρόσφυγες και αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε να τους προστατεύουμε. Αυτό που εμείς ήδη έχουμε κάνει είναι να έχουμε στενή συνεργασία με την Ουκρανική πλευρά και την Ουκρανική πρεσβεία εδώ στην Αθήνα. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία έχουν στην ευθύνη τους τον έλεγχο των συνόρων και τον έλεγχο των ανθρώπων οι οποίοι μπαίνουν στη χώρα.

Αυτό που θέλω να διευκρινίσω είναι ότι μας ζητήθηκε από την Ουκρανική πλευρά η διευκόλυνση και ανθρώπων οι οποίοι έχουν διαβατήρια χωρίς τα βιομετρικά χαρακτηριστικά, τα οποία είναι τα πλέον ασφαλή και σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς και η ανάγκη διευκόλυνσης  οικογενειών που έχουν μαζί τους τα παιδιά τους.

Η κυβέρνηση  και η Ελληνική Αστυνομία, θα διευκολύνουν τους Ουκρανούς πρόσφυγες να μπουν στη χώρα, αυτό είναι ένδειξη ανθρωπισμού και απόλυτης συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό και στους συγκεκριμένους ανθρώπου που δοκιμάζονται από τον πόλεμο στην χώρα τους. Ταυτοχρόνως κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει το παραμικρό θέμα ασφαλείας στα σύνορά μας. …

Επίσης,  θα διευκολύνουμε και οικογένειες με παιδιά πάντα με τη συνθήκη ότι θα μετέχει εκπρόσωπος της ουκρανικής πλευράς, της ουκρανικής πρεσβείας για να διασφαλίζεται και να ταυτοποιείται κάθε άτομο το οποίο θα μπαίνει στην ελληνική επικράτεια. Αυτή τη στιγμή γίνονται σημαντικές προεργασίες από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για να διασφαλιστούν χώροι όπου θα φιλοξενηθούν αυτοί οι άνθρωποι.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ