Φέτος θα  γίνει και στην Κορινθία η ανάρτηση του Κτηματολογίου- Επανέλεγχος σε  36 Περιφερειακές Ενότητες

Τη νέα χρονιά ξεκινά η συλλογή δηλώσεων για το Κτηματολόγιο σε νέες περιοχές,  ενώ πρέπει να επανελεγχθούν πάνω από 11 εκατομμύρια δικαιώματα σε 36 περιφερειακές ενότητες. Επίσης κάτι θα γίνει και για τους  ιδιοκτήτες που είτε ξέχασαν, είτε έχασαν όλες τις προθεσμίες προκειμένου να δηλώσουν και να σώσουν την ακίνητη περιουσία τους.

Επίσης  σε 36 περιοχές θα πραγματοποιηθεί η ανάρτηση εφέτος. Μεταξύ αυτών των περιοχών είναι και η Κορινθία. Κατά αλφαβητική σειρά οι περιοχές  είναι: Ανατολική Αττική (Γραμματικό, Βαρνάβας), Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία, Αρτα, Αχαΐα, Βοιωτία, Γρεβενά, Δράμα, Δυτική Αττική (Μέγαρα, Οινόη), Εβρος, Ευρυτανία, Ηράκλειο, Θάσος, Θεσπρωτία, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κάλυμνος, Καρδίτσα, Κάρπαθος, Καστοριά, Κορινθία, Λάρισα, Λασίθι, Λευκάδα, Μαγνησία, Μεσσηνία, Ξάνθη, Πιερία, Πρέβεζα, Ροδόπη, Ρόδος, Σποράδες, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Φωκίδα, Χαλκιδική.

Έλεγχος των στοιχείων

Υπενθυμίζεται πως όλη η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά. Πρόκειται για την τελευταία φάση της κτηματογράφησης, κατά την οποία οι ιδιοκτήτες ακινήτων ελέγχουν για τελευταία φορά την ορθότητα των στοιχείων της ατομικής τους ιδιοκτησίας. Σε αυτό το στάδιο οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ελέγχουν και επιβεβαιώνουν ή διορθώνουν τυχόν σφάλματα στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο. Σημειώνεται πως τα στοιχεία επικοινωνίας επικαιροποιούνται μέσα από την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, η διάρκεια της ανάρτησης είναι δύο μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις μήνες για όσους μένουν στο εξωτερικό. Διευκρινίζεται πως τυχόν διορθώσεις σφαλμάτων μελλοντικά θα μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο μέσα από δικαστικές διαδικασίες που κοστίζουν σε χρόνο και χρήμα και συνεπάγεται ταλαιπωρία για τους ενδιαφερομένους.

Τα πρόστιμα

Τα νέα πρόστιμα στο Κτηματολόγιο θα αρχίσουν να επιβάλλονται μετά το Πάσχα και θα είναι κλιμακωτά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ