Χρηματικά μπόνους στους επιδοτούμενους ανέργους που βρίσκουν δουλειά, στους μακροχρόνια ανέργους που επανεντάσσονται στην ενεργή δράση, αλλά και στους εργασιακούς συμβούλους

Τρία είναι τα σημαντικά σημεία του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Eργασίας που προβλέπονται για τον Ο.Α.Ε.Δ που τίθενται σε δημόσια διαβούλευση. Αυτά είναι : Χρηματικά μπόνους στους επιδοτούμενους ανέργους που βρίσκουν δουλειά, στους μακροχρόνια ανέργους που επανεντάσσονται στην ενεργή δράση, αλλά και στους εργασιακούς συμβούλους που έχουν μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα .
Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε , μπόνους 300 ευρώ θα λαμβάνουν οι μακροχρόνια άνεργοι που βρίσκονται πάνω από 5 χρόνια στη λίστα του ΟΑΕΔ αν επανενεργοποιηθούν και συντάξουν ψηφιακό σχέδιο δράσης εξεύρεσης εργασίας σε συνεργασία με τον εργασιακό σύμβουλο. Έτσι η «παγίδα ανεργίας» του ΟΑΕΔ αναμένεται να περιοριστεί, καθώς, όπως δείχνουν τα στοιχεία από τους μακροχρόνια ανέργους (δηλαδή όσους είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο για διάστημα μεγαλύτερο του έτους), το 33% παραμένει σε αυτό για περισσότερα από 5 χρόνια, ενώ δεν είναι λίγες (περισσότερες από 50.000) οι περιπτώσεις εκείνων που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ για περισσότερα από 10 χρόνια.
Επίσης, αν ο άνεργος βρει δουλειά ενόσω του καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας, ως μπόνους θα συνεχίσει να λαμβάνει το 50% του επιδόματος έως ότου λήξει η περίοδος της επιδότησης.
Μπόνους παραγωγικότητας θα λαμβάνουν και οι εργασιακοί σύμβουλοι, ανάλογα με τα αποτελέσματα της δουλειάς τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ