Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία – “Καμπανάκι” από τους ειδικούς για αύξηση των κρουσμάτων

Πρώτη ημέρα στα σχολεία ξανά σήμερα μετά από πολύ καιρό με τους μαθητές να προσέρχονται στις αίθουσες με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας απο τον κορωνοϊό. Με self test , απολυμαντικά και μάσκες. Το ίδιο και οι Εκπαιδευτικοί και όσοι δουλεύουν στην Εκπαίδευση. Και στην Κορινθία τα σχολεία ήταν έτοιμα για να υποδεχτούν τα παιδιά . Το Υπουργείο Παιδείας είναι αποφασισμένο να λειτουργήσει φέτος διά ζώσης και μόνο η Εκπαίδευση.

Ωστόσο οι ανησυχίες των ειδικών και της κυβέρνσηης τώρα είναι μεγαλύτερες αφού όλοι περιμένουν αύξηση των κρουσμάτων. Η κα Ματίναι Παγώνη , μιλώντας στον ΣΚΑΙ  τόνισε : «Φοβόμαστε όσο δεν φαντάζεστε. Τα αποτελέσματα του ανοίγματος θα τα δούμε σε 20 περίπου ημέρες. Μπορεί να δούμε και παιδιά στις ΜΕΘ αλλά δεν θα έχουν τα συμπτώματα των μεγαλυτέρων που ταλαιπωρούνται από υποκείμενα νοσήματα», ανέφερε.

Παράλληλα, η κα Παγώνη προέταξε την ανάγκη να τοποθετηθούν συνεργεία εμβολιασμού στα σχολεία  και όπως τόνισε «Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι παιδίατροι», για αναυξηθούν οι εμβολιασμοί στα παιδιά .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ