43.817 εντατικοί έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

 43.817 εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

  • παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 2  καταστήματα στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 866 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 72 άτομα.

  • για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, σε Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλονίκη.

Επίσης από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί 219 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ. Στην Πελοπόννησο  βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις.

  • Συγκριτικά με την αρχή της πανδημίας οι έλεγχοι και οι παραβάσεις δείχνουν πως η πλειοψηφία των πολιτών τηρούν τα μέτρα προστασίας .

Οι έλεγχοι συνεχίζονται για την προστασία της δημόσιας Υγείας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ