Εκπρόσωπος από τον Αγροτικό Αλιευτικό Σύλλογο Επαγγελματιών Ψαράδων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στην τηλεδιάσκεψη για τον αλιευτικό τουρισμό

Το σχέδιο δράσης για τον αλιευτικό τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η οργάνωση εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της αλιευτικής κοινότητας και των εμπλεκόμενων φορέων  συζητήθηκαν στην  τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Οι διαδικασίες κατάρτισης του σχεδίου δράσης για τον αλιευτικό τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά για το θέμα αυτό η Περιφέρεια , αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος του ερχόμενου Μαρτίου, ενώ αυτές που αφορούν την οργάνωση εκδηλώσεων-ημερίδων για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της αλιευτικής κοινότητας και των εμπλεκόμενων φορέων ένα μήνα αργότερα.

“Είναι σημαντικό να προσανατολιστούμε σε θεματικές μορφές του τουρισμού αξιοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα του συνδυασμού βουνού και θάλασσας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι για άλλες χώρες ο αλιευτικός τουρισμός φέρνει εισόδημα, στόχος των ενεργειών, ξεκινώντας από την παρούσα συνάντηση, είναι να βοηθηθεί όλη η κοινότητα που δραστηριοποιείται σε αυτό το είδος τουρισμού” σημείωσε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας τη συνάντηση.

Εκπρόσωποι αλιευτικών συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων και από την Κορινθία ,  έθεσαν ερωτήματα, σκέψεις και προβληματισμούς. Εκπρόσωπος του νομού μας ήταν  ο κος Γιάννης Τσουκαλάς μέλος του Δ.Σ. στον Αγροτικό Αλιευτικό Σύλλογο Επαγγελματιών Ψαράδων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ