Ευχαριστίες του Περιφερειάρχη σε όλους όσους συνέβαλαν στην διαχείριση της τραγωδίας στην Πύλο και τον αγώνα τους για την βοήθεια των διασωθέντων

Eurokinissi (φωτο)

Αναφερόμενος στο τραγικό ναυάγιο στην Πύλο με τους πρόσφυγες, με τους δεκάδες νεκρούς, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας αναφέρει τα εξής:  “Για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ανείπωτης και πρωτοφανούς θαλάσσιας τραγωδίας, τα στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανταποκρίθηκαν πλήρως στις αρμοδιότητές τους αλλά και πέραν αυτών, με συνέπεια και σοβαρότητα, αποφεύγοντας συμπεριφορές προβολής και επικοινωνιακής εκμετάλλευσης του φοβερού αυτού γεγονότος.

Η συμβοήθεια στο Λιμενικό, η συνεργασία με τις άλλες Αρχές, η παροχή καθαρών στρωμάτων και κλινοσκεπασμάτων, η ανάληψη του κόστους της διαχείρισης και της μεταφοράς των σορών των τραγικών θυμάτων και η συνδρομή της Περιφέρειας σε οργανωτικά θέματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, αποτελούν αυτονόητες ενέργειες και εκπλήρωση καθήκοντος.

Το δυστύχημα είναι ότι η τραγωδία θα έχει συνέχεια, πολλοί δυστυχισμένοι συνάνθρωποί μας θα πνίγονται και θα εξοντώνονται όσο δεν αντιμετωπίζονται οι αιτίες των προβλημάτων, που είναι οι πόλεμοι, τα συμφέροντα και οι διεθνείς αναταράξεις.

Γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση από κάθε ευαίσθητο άνθρωπο στο όνομα του πολιτισμού και του ανθρωπισμού, για να περιορισθούν, έστω, όμοιες ανθρώπινες τραγωδίες που μας προσβάλουν όλους.

Ως περιφερειάρχης επιθυμώ να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού που επιτέλεσαν το καθήκον τους, όπως και τον καθένα που ουσιαστικά συνέβαλε στη διαχείριση αυτής της τραγωδίας και ονομαστικά το συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Βασίλη Χαντζή για τον πολύωρο και ουσιαστικό αγώνα ανθρωπισμού που έδωσε.”

Να σημειώσουμε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στους διασωθέντες προσφέροντας τους κάθε δυνατή ανθρωπιστική βοήθεια και συνεχίζει να το κάνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ