Κρίσιμη  αυτή η εβδομάδα για την άρση ή όχι του lockdown – Στο τέλος της  οι αποφάσεις μετά τις εισηγήσεις των Λοιμοξιολόγων

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν  στις 28  Φεβρουαρίου θα αρθεί το γενικό lockdown  ή  αν θα πάρει παράταση για άλλη μία εβδομάδα στην Αττική .  Ωστόσο τα σενάρια που εξετάζονται δεν είναι πολλά. Ή θα παραταθεί ή θα υπάρξουν μέτρα μεικτά  ώστε να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες την 1η Μαρτίου. Αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η  Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, η οποία θα κάνει τις τελικές εισηγήσεις της στην κυβέρνηση πιθανόν την Παρασκευή.

Πάντως η γενική εικόνα στη χώρα δεν είναι καλή, δεν είναι αυτή που περίμεναν . Το ιικό φορτίο στα λύματα παραμένει υψηλό και το χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου είναι ο μεγάλος αριθμός ασυμπτωματικών φορέων κορονοϊού και η υψηλή μεταδοτικότητα. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παραμένουν σταθερά αυξημένες , ενώ όσον αφορά  την ανοσία στο γενικό πληθυσμό κυμαίνεται στο 8%6% από τους εμβολιασμούς και 2% από όσους έχουν νοσήσει, που όμως δεν είναι ακόμα γνωστό για πόσο καιρό διατηρούν την ανοσία.

Η Αττική είναι αυτή που βρίσκεται περισσότερο «στο κόκκινο» αφού συγκεντρώνει τα περισσότερα κρούσματα καθημερινά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ