Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το ανοιξιάτικο Πάσχα προμηνύει ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΟΣΥ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Στο μήνυμά του για το Πάσχα  ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει μεταξύ άλλων πως : « Αυτό το Πάσχα, η σκέψη μας στρέφεται στους ανθρώπους που χάσαμε από τον COVID και σε όσους δοκιμάζονται ακόμα στα νοσοκομεία.

Το ότι η χώρα μας παραμένει στις τελευταίες θέσεις σε απώλειες σ’ όλη την Ευρώπη δεν μειώνει τη θλίψη. Αποτυπώνει, ωστόσο, το μέτρο του κινδύνου από αυτήν την πανδημία. Την προσπάθεια εκείνων που εξακολουθούν να μάχονται στην πρώτη γραμμή για τη δημόσια Υγεία. Αλλά και την ελπίδα που φέρνει για όλους το δώρο του εμβολιασμού.

Η Μεγάλη Εβδομάδα είχε εφέτος λιγότερους περιορισμούς από πέρυσι, όμως δεν ήταν, ασφαλώς, αυτή που θα θέλαμε. Γιατί την πιο ελεύθερη ζωή την κατακτούμε, βδομάδα τη βδομάδα, ακολουθώντας με συνέπεια το τελικό σχέδιο προς την έξοδο: επιστρέφοντας προσεκτικά σε κάποιες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Συνεχίζοντας να τηρούμε τους κανόνες της μάσκας, των αποστάσεων, της ατομικής υγιεινής. Αλλά, πάνω από όλα, επισπεύδοντας τον εμβολιασμό μας…..

Είναι αλήθεια πως έχουμε ακόμα αρκετά κρούσματα και νοσηλείες. Ο κορονοϊός επιτίθεται, καθώς υποχωρεί. Αλλά σε εμάς ανήκει η τελευταία λέξη….

Το ανοιξιάτικο Πάσχα, λοιπόν, προμηνύει ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι. Το Θείο Φως γίνεται ήλιος αισιοδοξίας για την έξοδο από την παγκόσμια περιπέτεια της πανδημίας. Και το αναστάσιμο μήνυμα διαπερνά την επικαιρότητα, δικαιώνοντας τη λυτρωτική του διάσταση. Οι ημέρες που έρχονται μπορούν να είναι αληθινά καλύτερες. Ώστε οι επόμενοι μήνες να γίνουν παραγωγικότεροι. Και τα αμέσως επόμενα χρόνια, χρόνια μεγαλύτερης ευημερίας για την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες.

Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους! Με αγάπη, Υγεία, χαρά και δύναμη!».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ