Λαμπρός εορτασμός των Αποστόλων Πέτρου & Παύλου και ανακήρυξη ευεργετών από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

????????????????????????????????????

Με την Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου, συνεχίστηκαν με λαμπρότητα οι Εορταστικές Εκδηλώσεις «ΙΣΤ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2022».  Από νωρίς το πρωί, σήμερα ανήμερα της μνήμης των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου στην Ι. Ακολουθία του Όρθρου Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, μεταξύ άλλων, αφού ευχαρίστησε τον άγιο Χαλκίδος για την εμπνευσμένη θεολογικά ομιλία του και τα καλά του λόγια, εμφανώς συγκινημένος δήλωσε βαθύτατα υποχρεωμένος και ευγνώμων τόσο για την συγκλονιστική παρουσία των Κορινθίων στην πανήγυρη του Πολιούχου τους όσο και για όλους τους συντελεστές των «ΙΣΤ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2022», γιατί “χωρίς την βοήθειά τους δεν θα δινόταν σε όλους μας η δυνατότητα να ξανά βιώσουμε, με θρησκευτική κατάνυξη, ιεροπρέπεια αλλά και την δέουσα μεγαλοπρέπεια την μνήμη του Πολιούχου και προστάτου μας Απ. Παύλου, μετά την διετή θλιβερή αποχή λόγω της πανδημίας.”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο λαμπρός εορτασμός ολοκληρώθηκε ανακηρύσσοντας ως Ευεργέτες της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα για την πλέον σημαντική βοήθεια και συνδρομή του στην ολοκλήρωση ή την ανακαίνιση σημαντικών κτιριακών έργων της Ι. Μητροπόλεώς μας, όπως και την συνδρομή του στο πνευματικό έργο της Μητροπόλεώς μας με την έκδοση βιβλίων πνευματικής οικοδομής, ως και τα μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και της Τεχνικής Υπηρεσίας της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Απόστολο Παπαφωτίου, Προϊστάμενο και κ. Γεώργιο Πετρίτση, για την πολυετή, αφιλοκερδή προσφορά τους και τις σπάνιες επιστημονικές συμβουλές τους, αποδίδοντάς τους τιμητικώς το Παράσημο του Αποστόλου Παύλου, την μέγιστη διάκριση της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.

Στην σύντομη αντιφώνηση του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, αφού ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον Ποιμενάρχη μας, εξέφρασε την τιμή, την χαρά και την ικανοποίηση του για την βράβευση αυτή, που την εκλαμβάνει “ως βράβευση συνολικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Εκκλησία, την τροφό και μάνα του Γένους!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ