Νίκος Ταγαράς: “Με τη δημιουργία Πράσινου Σημείου και Γωνιών Ανακύκλωσης ξεκινά μια νέα εποχή για τη διαχείριση αποβλήτων στον Δ. Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων”

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου που αφορά το “Πράσινο σημείο” και τις “Γωνιές Ανακύκλωσης” στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων”  με προϋπολογισμό 1,406 εκατ. € , εξέφρασε σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Νίκος Ταγαράς.

Όπως τονίζει: «Μια νέα εποχή στη διαχείριση αποβλήτων ξεκινά στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της δημιουργίας Πράσινου Σημείου και 3 Γωνιών Ανακύκλωσης σε κάθε Δημοτική Ενότητα.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που εντάχθηκε αυτό το «πράσινο» και φιλοπεριβαλλοντικό έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ, προϋπολογισμού 1,406 εκατ. €. καθώς οι κάτοικοι όλου του Δήμου θα μπορούν να είναι συμμέτοχοι στην περιβαλλοντική προστασία της περιοχής. Διότι μόνον με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών πολύτιμες δράσεις όπως η Ανακύκλωση και η Επαναχρησιμοποίηση μπορούν να γίνουν πράξη, ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο, στην τελική μείωση των αποβλήτων που οδηγούνται προς ταφή, αλλά και στη σημαντική μείωση του κόστους μεταφοράς και διαχείρισης των αποβλήτων που επιβαρύνει έναν Δήμο, άρα και τους δημότες του.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο θα ξεκινήσει να υλοποιείται τον ερχόμενο Ιούλιο με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Αύγουστο του 2023.

Έχει έρθει η ώρα να θωρακίσουμε το Περιβάλλον και να αποδείξουμε στην πράξη ότι μπορούμε όλοι μαζί να προασπίσουμε τη Δημόσια Υγεία, να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής μας με λιγότερα σκουπίδια, να βάλουμε στόχο ότι η Ανακύκλωση και η Επαναχρησιμοποίηση θα γίνουν καθημερινές συνήθειες της ζωής μας. Το οφείλουμε και στη δική μας γενιά αλλά και στις επόμενες.
Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος αυτό αποτελεί κορυφαία μας προτεραιότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ