Ξεκινά στις 20 του μήνα η δεύτερη φάση εμβολιασμού με τους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών – «Άνοιξε» η πλατφόρμα των ραντεβού

Με το βλέμμα και την προσοχή στραμμένα στις 20 Ιανουαρίου, οπότε και θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση των εμβολιασμών, τέθηκε σήμερα το απόγευμα    σε λειτουργία η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού  για ηλικιωμένους άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Όπως εξήγησε ο Yπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, που παρουσίασε την πλατφόρμα, το ραντεβού για τον εμβολιασμό μπορεί να κλειστεί με τους εξής τρόπους: Σε φαρμακείο, στα ΚΕΠ, μέσω της άυλης συνταγογράφησης και μέσω της ειδικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr

Για να ελέγξουν οι πολίτες εάν ανήκουν σε κάποια από τις ομάδες προτεραιότητας, μπορούν να κάνουν τα εξής: Να εισάγουν τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό τους στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr. Να αποστείλουν γραπτό μήνυμα (SMS) στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.

Όσον αφορά στον προγραμματισμό των ραντεβού, εάν οι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού.

Πώς θα γίνει αυτό:

  • Οι πολίτες μπορούν να συνδεθούν με τα στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.
  • Ή να επιβεβαιώσουν το προτεινόμενο ραντεβού μέσω SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.

Όσοι δεν τα καταφέρουν να επισκεφθούν τα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο πολίτης θα λάβει κάποιο κωδικό (αριθμός ή QR code). Με αυτόν τον αριθμό ή το QR code πάμε στο κέντρο εμβολιασμού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ