Παράκληση Υγειονομικών & Ειδικών προς τις μεγαλύτερες ηλικίες: “Εμβολιαστείτε” – Τί δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας

Η Αναπλητρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στην ενημέρωση των συντακτών πριν από λίγες ημέρες σχετικά με τον εμβολιασμό δήλωσε: “Θέλω να επαναλάβω και πάλι ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει καλά. Έχουμε πάνω από το 62% του πληθυσμού εμβολιασμένο. Το γενικό πληθυσμό. Ακόμα μεγαλύτερο στις μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά μας ενδιαφέρει να καλύψουμε το 100%, ιδιαίτερα στις ευπαθείς και στις μεγαλύτερες ηλικίες, γιατί είναι σημαντική η ασφάλεια για τον καθένα ξεχωριστά και βέβαια και για το σύνολο, αλλά βασικά για τον κάθε ασθενή και για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

​Άρα ο κίνδυνος νόσησης και ακόμα περισσότερο ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης, εισαγωγής σε ΜΕΘ και θανάτου είναι 10 φορές ή και περισσότερο μικρότερος στους εμβολιασμένους πολίτες, στους εμβολιασμένους ανθρώπους.

​Επομένως είναι πάρα πολύ σημαντικό οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι να εμβολιαστούν. Και αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να δώσω σήμερα. Η παράκληση των υγειονομικών, των ειδικών είναι να εμβολιαστούν οι συνάνθρωποί μας που είναι στις μεγαλύτερες ηλικίες κατά προτεραιότητα.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ