«Σκέφτεσαι να πάρεις αντιβίωση; Ξανασκέψου το» – Το μήνυμα των φαρμακοποιών για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών

Με το μήνυμα : «Σκέφτεσαι να πάρεις αντιβίωση; Ξανασκέψου το», ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος  προχώρησε στην δημιουργία και εκτύπωση 1.000.000 φυλλαδίων προκειμένου να διανεμηθούν σε όλα τα φαρμακεία της χώρας.  Το έκανε αυτό στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών για το θέμα της ορθής χρήσης των αντιβιοτικών αλλά και της χορήγησης τους μόνο με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή. Ταυτόχρονα έχουν εκτυπωθεί και έχουν αποσταλεί 12.000 αφίσες προκειμένου να τοποθετηθούν στις προθήκες των φαρμακείων , αλλά και των υπολοίπων δομών Υγείας (όπως νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας , αγροτικά ιατρεία κλπ) και όπου θεωρείται απαραίτητο να επικολληθούν για να ενημερώνεται το κοινό.

Η δημιουργία και των φυλλαδίων αυτών βασίζεται στις ιδέες και την επιμέλεια, νέων Φαρμακοποιών. Το φυλλάδιο ανάρτησε στην σελίδα του στο F ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του νομού μας και εκεί τονίζεται : «Σε αυτή την φάση της πανδημίας που διαφαίνεται ότι θα είναι ακόμη πιο επικίνδυνη, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, συνεχίζει τις δράσεις του που έχουν στόχο τόσο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα Δημόσιας Υγείας όσο και την στήριξη των Φαρμακοποιών που συνεχίζουν αδιάλειπτα να προσφέρουν από τον πάγκο υπηρεσίες Υγείας.

Η δράση αυτή έρχεται ως συνέχεια της προηγούμενης που αφορά στη δημιουργία του κοινωνικού σποτ για τον αντιγριπικό εμβολιασμό και την χρήση της μάσκας. Στην προσπάθεια μας αυτή ως Διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αξιοποιούμε το έμψυχο επιστημονικό δυναμικό του κλάδου γι αυτό και η υποστήριξη  των συναδέλφων είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ