Σοφία Μπεκατώρου: Τι δήλωσε για την αρχειοθέτηση , λόγω παραγραφής του αδικήματος , της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη

Μπορεί να τέθηκε στο αρχείο λόγω παραγραφής του αδικήματος  η περίπτωση της κακοποίησης της , ωστόσο η καταγγέλλουσα Πρωταθλήτρια Σοφία Μπεκατώρου ,  δηλώνει πως νιώθει δικαιωμένη.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας,  μίλησε για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη αρκετά χρόνια πριν και  ήταν η αφορμή να βρουν το θάρρος και άλλες γυναίκες να ανοίξουν το στόμα τους και ν α μιλήσουν για την δική τους περίπτωση. Σήμερα δηλώνει  δικαιωμένη, από το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία και η πολιτεία την στήριξαν και βρέθηκαν και άλλες κοπέλες και άνδρες να βγουν μιλήσουν.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, μία ημέρα μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης της καταγγελίας της η κ. Μπεκατώρου σημείωσε: «Επειδή ήταν αναμενόμενη η παραγραφή, δεν έχω απογοητευθεί, γιατί έχουν ανοίξει τα στόματα πάρα πολλών ανθρώπων, εκφράζονται, αντιστέκονται σε τέτοια κακουργήματα, σε παρενοχλήσεις και επιτέλους η κοινωνία μας είναι πιο έτοιμη να ακούσει και να κάνει αλλαγές».

Επιπλέον τόνισε πως «Μπορεί να έχει παραγραφεί το έγκλημα αυτό, ωστόσο η αποκάλυψή του για μένα ήταν πολύ συμβολική αλλά και ουσιαστική. Ουσιαστική γιατί έχει προχωρήσει η χώρα μας σε μια άλλη φάση, όπου εύχομαι να εφαρμόσει περισσότερο και η σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, αλλά και να μπορέσουν να δουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης κατά πόσο αυτά τα εγκλήματα θα παραγράφονται ή όχι και νομίζω ότι υπάρχει η διάθεση για ανοιχτό διάλογο, ο οποίος εύχομαι και πιστεύω ότι θα οδηγήσει σε ουσιαστικά συμπεράσματα και αλλαγές».

«Είναι σαν να έχω δικαιωθεί» είπε ακόμη και πρόσθεσε:  «Από τη στιγμή που βγήκα να το πω, έπρεπε να είμαι έτοιμη να είμαι και μόνη μου. Είχα μπει στη διαδικασία και είχα την αυτοπεποίθηση ότι ακόμη και μόνη μου θα προχωρούσα». «Το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία, η πολιτεία «αγκάλιασε» αυτή την καταγγελία και βρέθηκαν και άλλες κοπέλες και άνδρες να βγουν να καταγγείλουν (μιλήσουν για τη δική τους περίπτωση) για μένα είναι πολύ σημαντικό. Και μόνο που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο είναι σαν να έχω δικαιωθεί» σημείωσε, μεταξύ άλλων .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ