Στην εκδήλωση «Αστεροσκοπείο Κρυονερίου: Το χθες, το σήμερα και το αύριο» ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας

Την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργάνωσε το Αστεροσκοπείο, στο Κρυονέρι με τίτλο «Αστεροσκοπείο Κρυονερίου: Το χθες, το σήμερα και το αύριο» παρακολούθησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας , όπου απηύθυνε χαιρετισμό .

Στην εκδήλωση  μίλησαν ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεσκόπισης Σπύρος Βασιλάκος και ο Διευθυντής Ερευνών του ΙΑΔΕΕΤ και υπεύθυνος του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου Μανώλης Ξυλούρης.

Είναι πολύ σημαντικό ότι το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου αναβαθμίζεται και μετατρέπεται στον μεγαλύτερο διαστημικό κόμβο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και όπως αναφέρει ο κος Δήμας : “Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων χρηματοδοτεί το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου με 10,8 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αγορά καινούριων ραντάρ, λέιζερ, ένα νέο υπερσύγχρονο ρομποτικό τηλεσκόπιο και άλλο απαραίτητο εξοπλισμό. Παράλληλα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου με 4,3 εκατομμύρια ευρώ για κτιριακές υποδομές όπως το αμφιθέατρο, ο εκθεσιακός χώρος, γραφεία κ.ά με την συνολική επένδυση να ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ