Την στήριξη της Εκκλησίας ζήτησε η κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας – Παρών και ο Καθηγητής Τσιόδρας

Την στήριξη της Εκκλησίας ζήτησε η κυβέρνηση διά στόματος του Υπουργού Υγείας , για την αντιμετώπιση της πανδημίας που συνεχίζει να ταλανίζει τους Έλληνες.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση Κικίλια και Τσιόδρα με την Διαρκή Ιερά Σύνοδο . Εκεί οι Ιεράρχες ενημερώθηκαν για την πορεία της πανδημίας και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Όπως δήλωσε ο κος Κικίλιας μετά τη συνάντηση: «Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό οι άγιοι Πατέρες να στηρίξουν και να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας» Και πρόσθεσε: «Στο πνεύμα της Εκκλησίας, της Αλληλεγγύης και της Αγάπης να προστατέψουμε αλλήλους» . Ο Υπουργός  ζήτησε «οι Άγιοι Πατέρες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια στο πνεύμα του Χριστού έτσι ώστε σε όλη την Ιεραρχία να μπορέσουμε να ξαναενημερώσουμε και παροτρύνουμε το ποίμνιό και τους συμπολίτες μας ώστε να τους προστατέψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Καθηγητής  κ. Τσιόδρας ανέφερε : «Οι ερωτήσεις των Ιεραρχών ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Εμείς στηρίζουμε την επιστημονική αλήθεια και απαντάμε με γνώμονα την επιστημονική αλήθεια. Θέλουμε να επανέλθουμε με τον εμβολιασμό στην κανονικότητα. Είμαστε συνοδοιπόροι με την Εκκλησία στην αναζήτηση της Αλήθειας».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος έκανε λόγο για μια χρήσιμη και κρίσιμη συνάντηση κατά την οποία έγιναν ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τον Υπουργό και τον Καθηγητή και τόνισε, μεταξύ άλλων: «Θα παλέψουμε για το καλό του λαού. Όλοι μας θα θέλαμε να πούμε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί, η Εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια μέσα στις πνευματικές διαδικασίες με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση της πανδημίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ