Χρυσή Αυγή: Αύριο αναμένεται η απόφαση για τα ελαφρυντικά και μετά ..οι ποινές

Μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, «έρχεται» η αυριανή ημέρα όπου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανακοινώσει την απόφαση για τα ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες . Μετά από αυτή την απόφαση και με βάση αυτή θα αποφασισθούν οι ποινές που θα επιβληθούν σε καθέναν από τους καταδικασθέντες Χρυσαυγίτες .

Όπως διαβάζουμε σχετικά, οι δικαστές μετά από διάσκεψη που είχαν την Παρασκευή το απόγευμα θα γνωστοποιήσουν την απόφαση τους για τις ελαφρυντικές περιστάσεις που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των 50 καταδικασθέντων για εγκληματική οργάνωση (7 για διεύθυνση και 43 για ένταξη) και των 7 που κρίθηκαν ένοχοι για πλημμέλημα.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, οι ποινές για εγκληματική οργάνωση είναι 5- 15 έτη για την ηγετική ομάδα και 5-10 έτη για τα μέλη. Οι ποινές αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά μειώνονται σε 1-5 για τα μέλη και 2-8 για τους διευθυντές.

Για τους καταδικασθέντες που αντιμετωπίζουν κατηγορία για την ανθρωποκτονία Φύσσα -εκτός του Γιώργου Ρουπακιά- και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων οι ποινές που προβλέπονται φθάνουν τα 10 έτη χωρίς ελαφρυντικό. Ο  Ρουπακιάς είναι αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια κάθειρξη αν δεν του αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Η απόφαση επί των ποινών πιθανότατα θα ληφθεί την Τρίτη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ