Αν. Γκιολής : “Στηρίζουμε τον Μεγάλο Πολιτισμό της Περιφέρειας μας” – Στα εγκαίνια της δομής διδασκαλίας της Υφαντικής Τέχνης στο Γεράκι Λακωνίας

Στα εγκαίνια της δομής διδασκαλίας της Υφαντικής Τέχνης στο Γεράκι Λακωνίας βρέθηκε την Κυριακή ο Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής . Ο κος Γκιολής δήλωσε πως “Στηρίζουμε τον Μεγάλο Πολιτισμό της Περιφέρειας μας”, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη Π.Νίκα,τους Αντιπεριφερειάρχες  Θεόδωρο Βερούτη και Νίκωνα Τζινιέρη για τις ενέργειες τους.

Η τελετή των εγκαινίων της δομής έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητας Λακωνίας, σε συνεργασία με την Α.Ε. “Πάρνωνας” και με την υποστήριξη του Δήμου Ευρώτα και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών.

Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι η δημιουργία δομής διδασκαλίας της υφαντικής τέχνης στο Γεράκι “αποτελεί χρέος απέναντι στην ιστορία και την παράδοση του συγκεκριμένου τόπου. Η δομή αυτή προέκυψε από τη συνεργασία, τη συνέργεια, την ένωση δυνάμεων, για την ανάδειξη αυτής της υπέροχης τέχνης αλλά και για την προβολή της ευρύτερης περιοχής. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στήριξε εξ ολοκλήρου οικονομικά τη δομή διδασκαλίας και θα συνεχίσει να το κάνει στο μέλλον. Εντυπωσιάζομαι κάθε φορά που αντικρίζω τις δημιουργίες αυτές, αξίζει να αναφέρω επίσης, ότι στα μέσα του 19ου αιώνα το Γεράκι έλαβε το πρώτο βραβείο στη Διεθνή Εκθεση του Παρισιού για τα υφαντά του. Προφανώς οφείλουμε να διατηρήσουμε την ιστορία και την παράδοση αυτής της τέχνης και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να αποτελέσει αυτή η παράδοση συγκριτικό πλεονέκτημα για το μέλλον”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ