Επικουρικά ενισχύει και εξοπλίζει τις δημόσιες δομές Υγείας η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας ο εξοπλισμός των μονάδων

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να επικουρεί τις δημόσιες δομές Υγείας, προμηθευόμενη και προωθώντας προς αυτές διάφορα υλικά και εξοπλισμό, αλλά και καλύπτοντας δαπάνες μισθοδοσίας του έκτακτου ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού. Η ενίσχυση αυτή είναι πολύ σημαντική, δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, ιδιαίτερα στην Κορινθία.

Ο προβληματισμός  που υπάρχει από την εικόνα του κορωνοϊού , μετά τα συνολικά 20 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην διάρκεια του περασμένου τριήμερου -από την περασμένη Παρασκευή 16 έως και  προχθές Κυριακή 18 Οκτωβρίου, απασχόλησαν και την τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τη συμμετοχή των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών και των αρμόδιων για τον τομέα της Υγείας υπηρεσιακών στελεχών.

Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης: «Ενισχύουμε και εξοπλίζουμε όσο μπορούμε τις δημόσιες δομές Υγείας, πάντα με χαρακτήρα επικούρησης καθώς ο εξοπλισμός των μονάδων Υγείας δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αλλά του Υπουργείου Υγείας».  Παράλληλα τόνισε ότι περί τα 15.000.000 ευρώ θα κατανεμηθούν τις επόμενες ημέρες μέσω ΕΣΠΑ στα νοσοκομεία για τη βελτίωση των υποδομών τους.

Να σημειωθεί πως  έχει διατεθεί οικίσκος τύπου isobox  στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, όσον αφορά το νομό μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ