«Μόνη λύση ο εμβολιασμός για να αντιμετωπίσουμε την μετάλλαξη «Δέλτα»

Η ινδική μετάλλαξη ή «Δέλτα» παίρνει όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις και στη χώρα μας με τους ειδικούς να λένε πως έχει γίνει πιο επιτακτική η ανάγκη να εμβολιαστεί ο πληθυσμός μέσα στους επόμενους δύο μήνες, δηλαδή μέσα στο καλοκαίρι.

Η μετάλλαξη αυτή  έχει υψηλή μεταδοτικότητα , κυρίως σε αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, πρέπει να επιταχυνθεί η Επιχείρηση «Ελευθερία», ώστε να χτιστεί το «τείχος ανοσίας» απέναντι στον κορωνοϊό. .

Στο μείζον αυτό θέμα για την δημόσια Υγεία  αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός , ο οποίος σημείωσε πως «το μείζον, στην παρούσα φάση, είναι να πείσουμε τους πιο αναποφάσιστους να εμβολιαστούν».

Την ίδια έκκληση να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει, απηύθυνε προς τους πολίτες ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι κυβέρνηση και ειδικοί είναι επί ποδός για το ζήτημα της μετάλλαξης και τόνισε: «Αυτοί οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Από τη στιγμή που η Επιστήμη έχει δώσει όπλα για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, είναι κρίμα να θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας και τη ζωή των συνανθρώπων μας και αυτή η μετάλλαξη πράγματι αποτελεί έναν κίνδυνο.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ