Νίκος Χαρδαλιάς: «Από καύση υπολειμμάτων σε Ελαιώνα η φωτιά στον Σχίνο» – Σε εξέλιξη το έργο των ανακριτικών Αρχών για αυτήν την τεράστια καταστροφή

Κατά την διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την μεγάλη πυρκαγιά στον Σχίνο , στο Αλεποχώρι και στους οικισμούς έξω από τα Μέγαρα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς  προειδοποίησε πως  «Θα είναι μια δύσκολη βραδιά». Βέβαια και η χθεσινή νύχτα ήταν πολύ δύσκολη , αφού η φωτιά ξεκίνησε χθες βράδυ περίπου στις 21:45 με ακραίες καιρικές συνθήκες και ανέμους ως και 8 μποφόρ.

Ο κος  Χαρδαλιάς έκανε γνωστό πως κάηκαν περίπου 20.000 στρέμματα.

Δίνοντας το χρονικό της απίστευτης αυτής καταστροφής ο Υφυπουργός είπε:  «Τέθηκαν σε επιφυλακή δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάφοροι οικισμοί και έγιναν προληπτικές απομακρύνσεις»  . «Επιχειρούν αυτή την ώρα 265 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και εθελοντές.» «Όλα τα διαθέσιμα μέσα στάλθηκαν στο σημείο» συμπλήρωσε ο υφυπουργός, απαριθμώντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο.

Αναφορικά με το πως ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως «άρχισε από καύση υπολειμμάτων σε Ελαιώνα». «Το ανακριτικό κάνει τη δουλειά και πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Θα είναι μια δύσκολη βραδιά, ζητάμε σε όλους να παραμείνουν στην ευρύτερη περιοχή σε επαγρύπνηση. Δίνουμε μάχη απέναντι σε δύσκολες συνθήκες σε μια συγκυρία χρονική, η οποία δεν ευνοεί, όμως θέλω να επιβεβαιώσω ότι όλος ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας του κράτους είναι εκεί» είπε και συμπλήρωσε: «Δίνουμε τον αγώνα μας ώστε να προασπίσουμε την ανθρώπινη ζωή και να έχουμε όσο το δυνατόν ελάχιστες υλικές ζημιές και βέβαια να περιορίσουμε την εκδήλωση και τη συνέχεια της πυρκαγιάς και να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον, το οποίο δυστυχώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται κάτω από δύσκολες συνθήκες».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ