Συνέντευξη: Θ. Αγγελόπουλος: “Το επίπεδο των παραστάσεων στο 1ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου ήταν άκρως υψηλό”

Συνέντευξη στην hmerisiakorinthou.gr

O κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος , τ. Δήμαρχος Αντιρρίου , Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας, βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Κόρινθο για το 1ο Διεθνές  Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, “Κόρινθος , Μητρόπολη και Αποικίες», το οποίο διήρκεσε τρεις ημέρες και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο δημοτικό θέατρο της πόλης. Ο κος Αγγελόπουλος ήταν στην οργανωτική ομάδα του Φεστιβάλ και δούλεψε για αυτό με πολύ αγάπη συμβάλλοντας στο πετυχημένο αποτέλεσμα.

Το Συνέδριο (5-7 Μαΐου 2023) πραγματοποιήθηκε μαζί με το Διεθνές συμπόσιο για το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις Συρακούσες, το Φιέρι και την Σκόνδρα της Αλβανίας, την Κέρκυρα, την Λευκάδα, το Αντίρριο και, φυσικά τα σχολεία της Κορίνθου.

 Ο κος Αγγελόπουλος είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πάρα πολύ καλά το θέατρο, αφού ασχολείται επαγγελματικά με αυτό, συνεργάζεται με το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»  και ξέρει να διακρίνει την αγάπη και το πάθος κάποιου για αυτή την μορφή τέχνης και μάλιστα όταν αυτό παρουσιάζει έργα των μεγάλων και αξεπέραστων κλασικών μας,  με πρωταγωνιστές  τα παιδιά.  

Μιλώντας στην hmerisiakorinthou.gr , απαντώντας στην ερώτησή μας «ποια είναι η δική σας αποτίμηση για το  διεθνές φεστιβάλ» , ο κος Αγγελόπουλος χαρακτήρισε την διοργάνωση απόλυτα επιτυχημένη .

Όπως μάλιστα μας είπε χαρακτηριστικά: Το επίπεδο των παραστάσεων από τα παιδιά ήταν άκρως υψηλό! Και όχι μόνο αυτό. Ο κος Αγγελόπουλος πρόσθεσε πως αυτό που ο ίδιος κατάλαβε είναι πως αυτά τα παιδιά που συμμετείχαν και είχαν δουλέψει πολύ καιρό για να προετοιμάσουν μαζί με τους καθηγητές τους τις παραστάσεις, διακρίνονται για τις ικανότητες τους στην Υποκριτική, την σκηνογραφία, την σκηνοθεσία  και την  μουσική.

Αυτό που επίσης τόνισε είναι πως είναι πολύ σημαντικό  το γεγονός πως  ήταν η πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε ένα τέτοιο Συνέδριο στην Κορινθία και σημείωσε επιτυχία και αυτό «δείχνει τον δρόμο» πως η διοργάνωση αυτή θα γίνει θεσμός τα επόμενα χρόνια, δηλαδή δημιουργεί προσδοκίες και για τις επόμενες διοργανώσεις στις οποίες ο κος Αγγελόπουλος θεωρεί πως θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή δηλαδή με 500 άτομα και παραπάνω.

Αναφέρθηκε στην γνωριμία του με αξιόλογους ανθρώπους που δούλεψαν για το φεστιβάλ  με αυταπάρνηση και αγάπη, όπως είπε  και δήλωσε πως ο ίδιος θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν ώστε και η επόμενη διοργάνωση να έχει πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή.

Ο συνομιλητής μας τόνισε επίσης το γεγονός ότι το διεθνές φεστιβάλ συνέβαλε πέρα από τα οφέλη σε πολιτιστικό επίπεδο, να φέρει στην πόλη και οικονομικό όφελος. 

Επεσήμανε επίσης  ότι η παρουσία του π. Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου συνέβαλε στην  διεθνή προβολή της διοργάνωσης γιατί τα διεθνή Μ.Μ.Ε ασχολήθηκαν με την παρουσία του εκεί  και τόνισε πως μετά από αυτή την διοργάνωση υπάρχει η δυνατότητα να γίνει η Κόρινθος Διεθνές Κέντρο συζήτησης για τους κλασικούς μας και την πολιτιστική μας  κληρονομιά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ