Χιλιάδες κάτοικοι Αττικής και Πελοποννήσου έμειναν χωρίς ρεύμα  από την χθεσινοβραδινή διακοπή ρεύματος

Έκρηξη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ, στην περιοχή του Ασπρόπυργου, στις 8 Φεβρουαρίου, 2021

Χιλιάδες άνθρωποι που μπορεί να έφθασαν και το ένα εκατομμύριο κάτοικοι της χώρας εκτιμάται πως δεν είχαν ρεύμα για αρκετή ώρα αργά  χθες το βράδυ, μετά την διακοπή που σημειώθηκε. ΄Μεταξύ αυτών και η πρωτεύουσα του νομού μας , όπως και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου , όπως η Αργολίδα, και η Καλαμάτα. Επίσης οι περιοχές της Αττικής  Πειραιάς, Κερατσίνι, Νίκαια, Πέραμα, Ελευσίνα, Μοσχάτο, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νέα Σμύρνη, Άλιμος, Άγιος Δημήτριος, Δάφνη, Εξάρχεια, Μέγαρα, Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση , η διακοπή προκλήθηκε από πυρκαγιά που  εκδηλώθηκε χθες το βράδυ τις 11.05 μ.μ. στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Επί τόπου έσπευσαν συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ , ενώ  μικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος μετέβη, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ για τη διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Από την έκρηξη και την πυρκαγιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική. Στην περιοχή έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώνονταν συνεχείς εκρήξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ