Στα λευκά «ντύθηκε» και η Αττική – Έκλεισαν δρόμοι και λιμάνια

Η κακοκαιρία έχει «χτυπήσει» για τα καλά  όλη τη χώρα  και φυσικά και την Αττική αφού από το πρωί χιονίζει  έντονα και στα βόρεια προάστια , ενώ έκλεισε η Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας . Κυρίως τα βόρεια της χώρας έχουν πληγεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα  ενώ και στην Αττική τα πράγματα είναι δύσκολα από το πρωϊ.  Η Μεταμόρφωση, το Χαλάνδρι, στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε νότια προάστια εντοπίζονται επίσης προβλήματα . Παράλληλα, σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τον Πειραιά και τη Ραφήνα.

Πάντως, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, είναι πιθανό από το βράδυ της Δευτέρας τα φαινόμενα να ενταθούν, και η Τρίτη να είναι η ημέρα που θα πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, και κυρίως η Αττική.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία,  σήμερα στη δυτική και βόρεια χώρα αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες με βαθμιαία βελτίωση. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στα ανατολικά τοπικά 9 και στο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας έως 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι ισχυρός. Στα βόρεια ηπειρωτικά ο παγετός θα είναι κατά τόπους ολικός.

Ο Υφυπουργός  Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς,  έχει ζητήσει από Δήμους, Αστυνομία και Πυροσβεστική να βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό και να μεταφέρουν με οποίο τρόπο μπορούν στα εμβολιαστικά κέντρα όσους έχουν ραντεβού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ