Υπουργός Υγείας για το άνοιγμα των σχολείων: “Θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών για να καθορίσει τα Υγειονομικά πρωτόκολλα… Θα γίνει επαναξιολόγηση των μέτρων συνολικά ..”” 

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου, δήλωσε  σήμερα στον ΣΚΑΙ , πως ακόμη δεν έχει αποφασισθεί κάποια αλλαγή στη θέση της κυβέρνησης για άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου , ενώ παράλληλα τόνισε πως την Τρίτη ή την Τετάρτη θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για να καθορίσει τα Υγειονομικά πρωτόκολλα.  Επίσης  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Ο κ. Πλεύρης, σημείωσε πως «το πρωτόκολλο που τηρήθηκε στα σχολεία , είχε πολύ θετικά αποτελέσματα, από εκεί και πέρα θα δούμε την πορεία των κρουσμάτων, αλλά και τη συζήτηση που θα γίνει στους ειδικούς, και θα γίνει ενδεχομένως και επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου, κυρίως περισσότερα τεστ. Περιμένουμε την τοποθέτηση των ειδικών. Θεωρούμε ότι τα σχολεία λειτούργησαν πολύ καλά το τετράμηνο που πέρασε. Στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου θα γίνει επαναξιολόγηση των μέτρων συνολικά, θα δούμε την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας τότε».  «Θεωρούμε ότι η πίεση θα είναι μόνο στις απλές κλίνες, όχι στις ΜΕΘ. Στις ΜΕΘ έχουμε πληρότητα άνω του 90% συνολικά, έχουμε 1.300 ΜΕΘ που μοιράζονται σε COVID και non COVID περιστατικά. Είναι πιεσμένο το σύστημα» σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ